Ce sunt și unde folosim sigiliile de securitate?

 Sigiliile de securitate sunt mecanisme utilizate pentru sigilarea obiectelor într-un mod care oferă dovezi de intruziune, furt, înlocuire sau acces neautorizat precum și un anumit nivel de rezistență la închidere în funcție de proiectarea și materialul de fabricație a sigiliului.

 Astfel de sigilii de securitate pot ajuta la detectarea furtului, acțiuni accidentale sau deliberate, din pungile, cutiile, rezervoarele, remorcile, containerele sau contoarele sigilate oferind o dovada evidentă de acces la obiectul protejat.

 Astăzi sigiliile sunt utilizate pe scară largă pentru a ajuta la combaterea furtului, contrabandei, sabotajului, vandalismului, terorismului și spionajului.

Sigilii de securitate, sigilii de protecție, sigilii personalizate, sigilii autoblocante, sigilii autoadezive, sigilii anti intruziune, sigilii unică folosință, sigilii RFID, sigilii electronice GPS, sigilii unic identificabile, sigilii anti fraudă, sigilii din plastic biodegradabil

Sigiliile de securitate personalizate sunt frecvent utilizate pentru a securiza remorcile camioanelor, containerele navelor maritime, butoaie lichide chimice, cărucioare duty-free, rezervoare auto motorină și benzină sau cu alte tipuri de fluide, bagaje turism, haine și articole de moda vândute online, contoare de utilități, uși, pungi, saci, cutii cu acces restricționat, bani și obiecte de valoare în tranzit și, practic, toate aplicațiile care necesită să fie verificate pentru acces neautorizat.

Prin urmare, atunci când este necesar să se adopte măsuri de securitate care pot garanta că nimeni nu interferează cu produsul, îl deschide sau necesită dovezi de intruziune în spații sensibile, folosirea sigiliilor de securitate este cea mai sigură, mai ușoară și mai ieftină soluție.

Sigiliile de securitate nu sunt concepute pentru a rezolva toate problemele de securitate.

Eficacitatea sigiliilor de protecție este puternic dependentă de protocoalele corespunzătoare utilizării lor. Aceste protocoale sunt procedurile oficiale și neoficiale utilizate pentru achiziționarea, depozitarea, păstrarea evidențelor, instalare, inspecție, eliminare, eliminare, raportare, interpretare a constatărilor și proceduri de învățare a folosirii acestora.

Cu un protocol de securitate bun un sigiliu modest poate oferi o securitate excelentă. Pe de altă parte, un sigiliu sofisticat dacă este folosit neadecvat, poate face mai mult rău în securizarea obiectelor.

Sigiliile de securitate pot fii de mai multe tipuri, în funcție de aplicația de securitate necesitată sau de materialul din care este construit sigiliul. Categorii principale sigilii: sigilii din plastic, sigilii metalice, sigilii contoare, plicuri securizate, etichete securizate, saci de securitate, sigilii RFID, sigilii electronice GPS.

Sigilii de înaltă securitate ISO 17712

Un sigiliu de înaltă securitate este construit și fabricat din materiale, cum ar fi corp metalic sau cablu metalic, cu intenția de a întârzia intruziunea la obiectele protejate și au fost proiectate pentru a se conforma cu standardele vamale mondiale și standardele ISO a sigiliilor de securitate. Organizația Internațională de Standarde (ISO) a publicat noua versiune a ISO 17712 la 15 mai 2013. Schimbările majore din noua ediție se referă la clauza 6, Dovada de manipulare. Modificările au fost necesare din cauza imposibilității demonstrate a testelor legate de manipulare în ediția ISO 17712:2010.

Sigilii metal

Există mai multe tipuri de bază ale sigiliilor metalice: sigilii bolt - cui pentru containere, sigilii de tabla cu închidere fixă și sigilii cu cablu.

Sigilii container

Sigiliile bolt sunt folosite pentru a securiza containerele, camioanele și remorcile de transport maritim. Un sigiliu cu bolț utilizat pentru securizarea containerelor trebuie să fie conform cu standardul de înaltă securitate ISO 17712 pentru a fi acceptat de autoritățile vamale din întreaga lume în transportul maritim. C-TPAT (Customs Trade Partnership Against Terrorism) specifică sigiliile de securitate conforme cu ISO 17712 care urmează să fie utilizate.

Sigiliile bolt - cui sunt în general închise manual (împingând corpul sigiliului și capul împreună) și deschise cu ajutorul tăietoarelor de șuruburi. Acest lucru oferă un sigiliu puternic și sigur pentru transport, rămânând în același timp convenabil pentru personalul din porturi și depozite.

Sigilii metalice cu cablu

 Sigiliile metalice cu cablu permit o aplicare mai versatilă deoarece au o lungime variabilă a mecanismului de blocare limitată doar de lungimea cablului metalic.

 Aplicațiile tipice sunt pentru securizarea camioanelor și vagoanele de cale ferată care transportă mărfuri valoroase. Un mecanism de blocare internă împiedică retragerea cablului. În acest sens, majoritatea sigiliilor pentru cabluri sunt clasificate ca nivel de securitate indicativ sau de nivel securitate ridicat în conformitate cu ISO 17712.

 Toate dispozitivele de securitate compatibile ISO 17712 sunt numerotate atât pe corpul sigiliului cât și pe cap pentru a preveni înlocuirea ambelor părți. Acest lucru se face de obicei folosind marcarea cu laser, care nu poate fi șters prin frecare, din cauza procesului de imprimare controlat cu laser care "arde" materialul sigiliului.

Această metodă de imprimare personalizata cu cerințele clientului a sigiliilor de securitate face ca acestea să se mai denumească și sigilii cu serie, sigilii numerotate sau sigilii unic identificabile.

Sigiliile banda metalică sunt utilizate în mod obișnuit pentru securizarea camioanelor de-a lungul traseului pentru a vedea dacă a avut loc intruziunea la marfa transportată. Ele constau dintr-o bandă de metal cu o gaură perforată atașată la o secțiune din corpul sigiliului. Când banda este îndoită și înfășurată prin gaură elementul de închidere blochează sigiliul. Majoritatea sigiliilor de tip bile aparțin numai nivelului indicativ al ISO 17712.

Sigilii plastic

Sigiliile de securitate din plastic sunt clasificate în mod normal în două categorii: cu lungime ajustabilă de închidere și cu lungime fixă de închidere.

Pentru producția sigiliilor de plastic ALDO SECURITY folosește plastic complet reciclat sau în combinație cu plasticul virgin precum și utilizarea unui plastic care este complet biodegradabil pentru anumite modele de sigilii.

Sigilii de plastic cu lungime de închidere ajustabilă

Sigilii de plastic cu lungime variabilă sau sigilii cu închidere ajustabilă se folosesc pentru majoritatea aplicațiilor de securizare, precum securizarea accesului într-o pungă sau sac de poștă, mostre chimice, kituri de prim ajutor, stingătoare de incendiu, uși de control acces, rezervoare auto de combustibil motorină și benzină, rezervoare de apă, haine și alte accesorii de moda vândute online, bagaje turism, precum și remorci de camioane pentru transport marfă.

Dacă aveți necesitatea de a controla / restricționa accesul la un obiect sau incintă, sigiliile de plastic cu lungime variabilă de închidere vă vor oferi soluția corectă la un preț imbatabil.

Un sigiliu de plastic cu lungime variabilă se mai numește și sigiliu ajustabil datorită posibilității de închidere personalizată urmărind soluția variabilă / dinamică cerută de necesitatea de sigilare de securitate a clientului.

Sigiliile de securitate de plastic cu închidere ajustabilă, la fel ca sigiliile metalice cu cablu, oferă un nivel de securitate ridicat și o cale de urmărire a lor datorită numerotării secvențiale precum și capacitatea de a inscripționa pe unele modele de sigilii a codurilor de bare și a numelui companiei sau logo-ul acesteia, imprimat cu laser care oferă o soluție unică și indestructibilă. De aici și denumirea populară de sigilii plastic cu serie sau sigilii numerotate.

Sigilii de plastic cu lungime fixă

Sigiliile de plastic cu lungime fixă tind să fie mai rezistente la manipulare decât cele cu  lungimea variabilă de închidere, deoarece acestea nu au piese glisante în componența lor, ele pur și simplu intrând în mecanismul de blocare, ceea ce le poate face mai ușor de montat decât sigiliile cu lungime variabilă.

Cele mai multe sigilii cu lungime fixă pot fi, de asemenea, imprimate și numerotate pentru securitate suplimentară. Un sigiliu de securitate cu lungime fixă este în general soluția de securitate de unică folosință pentru aplicațiile de transport auto de mărfuri.

Sigilii de plastic tip lacăt

Sigiliile tip lacăt sau sigiliile pentru aplicații speciale sunt de obicei furnizate ca un sigiliu complet de plastic în formă de lacăt standard sau o formă special realizată pentru aplicația de sigilare, ca de exemplu sigilarea de securitate a mărfii paletizate sau a cutiilor de securitate. Din punct de vedere tehnic, ele pot fi clasificate ca un sigiliu cu lungime fixă.

Cea mai frecventă utilizare pentru aceste sigilii este pentru cărucioarele de bord ale companiilor aeriene, a paleților de marfă, a plicurilor sau a cutiilor de securitate. Acestea asigură un nivel de securitate ridicat datorită posibilității de urmărire a traseului efectuat disponibil prin unicitatea numerotării secvențiale și a logoului clientului, imprimate cu laser sau prin transfer termic.

Sigilii pentru aparate de măsură și control / sigilii contoare / sigilii multifuncționale

 Sigiliile de unică folosință pentru aparate de măsură și control, adesea numite și sigilii twist din cauza formei sistemului lor de blocare, sunt utilizate pentru a securiza contoare electrice, contoare de gaz sau contoare de apă (apometre) și, de obicei, sunt realizate din policarbonat. Corpul transparent al sigiliului de securitate înseamnă că mecanismul de blocare este vizibil și poate oferi indicații clare de manipulare în scop de fraudă.

 Sigiliile pentru aparate de măsurare si control / sigilii contoare pot rezista expunerii la lumina soarelui și la fenomene meteo extreme precum și la o gamă largă de temperaturi extreme.

 Datorită construcției acestor sigilii multifuncționale ele se mai denumesc adesea și sigilii de plastic cu rotor.

Sigiliile multifuncționale asigură unul din cele mai ridicate niveluri de protecție fiind practic imposibil de accesat fără a lăsa urme de încercare acces la marfa sigilată de securitate.

Proiectate pentru o singură utilizare, acestea sunt distruse atunci când sunt eliminate. Unele sigilii de acest tip conțin componente care strălucesc sub lumină ultravioletă, permițând sigiliului să fie ușor de localizat în întuneric.

Sigiliile de securitate pentru aparatele de măsură și control sunt personalizate de către client cu logo-ul companiei, numărul unic în serie și coduri de bare imprimate cu tehnologie laser, fără posibilitatea ca imprimarea să fie ștearsă accidental sau intenționat în scopul accesului fraudulos la obiectul protejat. De aceea aceste sigilii se mai denumesc și sigilii personalizate multifuncționale.

Soluții de securitate bancară și transport valori

Sigiliile de securitate bancare sunt elemente și produse de securitate utilizate în zone care necesită un grad ridicat de securitate. Acesta este utilizat în principal în domeniul bancar, numerar în tranzit (CIT), transport valori și livrare curierat.

Folosind aceste soluții se obține o aplicație de securitate pentru a oferi o cale de urmărire și scanări de securitate care controlează pașii de-a lungul traseului, securizarea casetelor ATM sau accesarea pungilor de securitate, a plicurilor de securitate și a cutiilor de securitate.

Alte soluții de securitate, care pot fi considerate ca soluții universale de securitate, le reprezintă benzile adezive speciale de securitate și sigilare precum și etichetele securizate. Acestea se mai numesc soluții de securitate autoadezive.

Etichete securizate

 Etichetele și benzile adezive autocolante de securitate folosesc adezivi de înaltă rezistență la lipire în combinație cu un suport de hârtie sau plastic întărit și sunt concepute să se rupă sau să se delamineze în condiții desemnate în cazul manipulării pentru a indica încercările premature de deschidere a obiectelor protejate. Etichetele de securitate vor afișa mesajul VOID când sunt dezlipite, fiind imposibil de a se putea reatașa fără a se observa mesajul de OPEN VOID de manipulare frauduloasă.

Imprimarea personalizată și hologramele ajută adesea la descurajarea și indicarea accesului neautorizat la obiectele sigilate de securitate. Aceste sigilii sunt de tip sigilii personalizate unic identificabile.

Etichetele securizate și benzile de securitate pot fi folosite ca benzi de lipire și control al accesului pe ambalaje primare mici, cum ar fi sticle și cutii de carton sau plastic, sau pe recipiente de transport mai mari cum ar fi cutiile ondulate. Ele pot fi utilizate și pe mărfuri paletizate.

Etichetele autocolante securizate fac parte dintr-un sistem de securitate mai larg: un singur strat / nivel de securitate nu poate oferi protecție completă expedierilor de colete ce conțin valori. Sistemele complexe de securitate folosesc mai multe niveluri de securitate în prevenirea accesării f

Rezultate 1 - 60 din 64
Pagina 1 din 2

Produse

Pagina 1 din 2

Contactati-ne!

telefonTel: +4021.326.37.20
Fax: +4021.326.37.21

emailsuport@aldosecurity.ro

adresaSediu social: Șușița 5, Sector 1

013275 București

adresaPunct de lucru: A1 Business Park

Aleea Cami 6

077096 Dragomirești Deal, Ilfov

SEALS EXPERT este marca înregistrată a ALDO SECURITY.

Navigare usoara